Resultater fra Vårserien 2017

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 25. Mai 2017

Resultatene fra Vårserien 2017 finner du nå på Regattaens egne sider.

For visning av resultater fra den enkelte seilas; Se under resultater, velg aktuell dato, og velg evt klasse NOR-Rating for å få alle detaljer med målgangstider for de enkelte Race.

Se eksempel nedenfor.Resultater fra øvrige regattaer finner på egen side for Regattaresultater.
Bruk av vår Melges 24

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 13. Mai 2017

Foreningbåtordningen baserer seg på at enkeltpersoner som har innbetalt en årlig treningsavgift får tilgang til utstyret som til enhver tid inngår i ordningen

For Malvik og Stjørdal seilforening gjelder dette Melges 24.

Båten kan benyttes gjennom hele sesongen mot betaling av en egenandel. For juniorer koster det kun kr 750,- , mens seniorer kun betaler kr 2000,-Vi håper dette kan dekke noen av de faste kostnadene med forsikring, havneleie, leie av kran, vinterlagring og løpende vedlikehold.

Vi har dessuten prøvd å få i stand et system for inn- og utsjekk av båten for å sikre at den er klar og uten skader for neste bruker.

Båten kan kun seiles når det er godkjent skipper ombord (se retningslinjene) og vi håper å få flere godkjente skippere sjekket ut i løpet av sesongen.

Stian Hansen er "Båtansvarlig" og kontaktes på telefon 995 34 669 for booking av seilingstid med båten.

Båten har nå plass B 02 på Stjørdal båtforening.

Retningslinjer for bruk av Melges 24
Seilingsbestemmelser og terminliste for klubbseilaser 2017

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 9. Mai 2017

Sesongens klubbseilaser (onsdagsseilaser) startet 3. mai, og Seilforeningens nye Melges tok sin første "Spiker" i sin første kappseiling på Stjørdal.

Det er fortsatt noen båter som ikke er helt regattaklare, men vi regner med å se flere til start etterhvert.

Nedenfor finner du Seilingsbestemmelsene for serien, samt Terminliste og fordeling av arbeidsoppgaver i forbindelse med onsdagsseilasene.

Dersom det ikke passer er det opp til hver enkelt å bytte. Husk å gi beskjed til Lars Kåre på tlf 94839730

Seilingsbestemmelser for klubbseilasene

Terminliste og ansvar for bane
Sjøsetting av Melges 24

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 21. Apr 2017

Lars Kåre Valla er veldig fornøyd med at det blir flere Melges 24 til årets sesongOnsdag kveld var det sjøsetting av foreningens nyanskaffede Melges 24. Båten ble nylig kjøpt i Stavanger, og ble kjørt til Stjørdal like før påske. Båten har stått innendørs for gjennomgang, kontroll og vårpuss noen dager.

Stian Hansen er utpekt som ansvarlig for foreningens Melges, og har deltatt på klargjøring av båten. Han var spent og ivrig på å komme i gang sist onsdag.

Onsdag var det klart for sjøsetting sammen med hhv "Ungen" og nyanskaffelsen til Kai Stephansen. I alt tre Melges 24 ble rigget og sjøsatt onsdag kveld uten problemer av noen art.

Vi ser nå frem til å komme i gang med oppkjøring og samtrening av lagene som skal delta i Seilsportsligaens første stevner.


Dersom alt klaffer, blir det en treningsøkt allerede onsdag 26. april hvor vi ønsker å samkjøre lagene for hhv stevne 1 og stevne 2.

Vi ser frem mot en spennende sesong med flere entypebåter for kappseiling og moro på sjøen.

Siste forberedelser på land før sjøsetting


Klar for heising med god bistand av Tore Klefstad

Jollesesongen 2017 er i gang

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 21. Apr 2017

Tirsdag 18. april var det klart for offisiell oppstart av årets sesong for jolleseilerne.

Båtene ble forskriftsmessig rigget av seilerne selv, og vi fikk to båter på vannet.

Ida og Camilla tok hånd om kveldens "jentebåt", mens Odin og Martin tok ansvar for "guttebåten".


Kunnskapene fra fjorårssesongen satt godt, og det var kun litt repetisjon av rekkeføle på rigging som var nødvendig for å få det hele på plass. Det eneste som ble avglemt, var å sette på windex..., men det fikser vi neste tirsdag.

Vi regner med å få den tredje båten på sjøen neste tirsdag, og må nok vente noen dager før vi får ny mast til den fjerde båten. Leverandøren har varslet at de venter deler inn til Norge etter påske, så vi håper det ikke tar for lang tid før vi har komplettert alle båtene.


Det var relativt lite vind på sjøen, men mer enn nok til å få prøvd ut Gennakerseiling og få god fart i båten.

Rolige vindforhold, men flotte forhold for seiling utenfor Langøra.
Sesongstart for jolleseilerne!

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 13. Apr 2017

Etter velfortjent vinterdvale, settes jollene på sjøen tirsdag 18. april. Vi håper å se mange av våre unge seilere etter en lang vinter.

Planen er å få sjøsatt til ca kl 18:00, så møt opp i god tid for rigging og sjekk av båtene før seiling (ca kl 17:30).

Lyst til å prøve?

Dersom du har lyst til å prøve, men ikke har deltatt på kurs, er ikke dette noe problem. Vi har flere erfarne jolleseilere, som vil bistå med opplæring på tirsdagene. Det er viktig at du blir med på rigging av båten, slik at du gjør deg kjent med viktige knuter, og generelt om båten. Vi vil ta oss tid til gjennomgang av elementær seilteori slik at du får mest mulig utbytte av tiden på vannet. Du vil få anledning til å bli med på sjøen sammen med en av de erfarne seilerne.

Vi har tilgang på noen få tørrdrakter og flytevester for utlån til prøveturer, så du trenger ikke å ha eget utstyr for å bli med på prøveseiling.

Ta kontakt med Magne på tlf 920 39 981 for avtale om lån av drakt slik at dette er ordnet før vi rigger båtene, og slik at vi er sikker på å ha drakt til alle.

Husk at sjøtemperaturen ligger på 5 - 7 grader på våren, så det er viktig å ha god bekledning. Hansker, lue og tørre klær for evt skift etter seilturen er obligatorisk.

Foreldre og foresatte må gjerne delta, både med rigging av båter og på sjøen i sikringsbåten.

Vi krever ikke medlemsskap i foreningen for å bli med på en prøvetur, men ser helst at du melder deg inn dersom du ønsker å delta videre.

Medlemskontingent for junior er kun kr 200,- pr sesong!!

Tips om rigging av båt

Youtube inneholder mange instruksjonsvideoer som gir god forklaring på rigging av båten. Her kan det være noen gode tips.

Rigging av båten:


Noen tilpasninger

De fleste har nok opplevd litt kluss fra tid til annen med nedhal av gennakeren. Vi har innhentet noen tips om tilpasning av skjøter og fall, så vi satser på å få utbedret dette på båtene på tirsdag.

Se illustrasjon nedenfor

Et strikk under fallet, gjør at det ikke låser seg i cleat'en ved raskt nedhal.
Har du lyst til å seile, men mangler båt?

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 6. Apr 2017

Fire RS Feva og en Melges 24 til din disposisjon!


– Eller har du lyst til å bli med som mannskap? Seilforeningen har fire RS Feva XL og en Melges 24 til din disposisjon!

Båtene vil stå klare til bruk etter påske – og kan benyttes gjennom hele sesongen.

Jollene står parkert ved slipen, mens vår Melges 24 ligger fortøyd ved en av bryggene, så det er bare å heise seil og komme seg på fjorden. Kan det bli enklere?

RS Feva XL


RS Feva XL er en 2-manns seiljolle på 12 fot som er ideell for seilere fra ca 10 år og oppover. Båten er utstyrt med storseil, forseil og spinnaker, et samlet seilareal på 15,6 kvm!

Dette har vært verdens bestselgende tomannsjolle i de siste årene,en ISAF internasjonal klasse, vinner av “Dinghy of the year” i USA, “Coup de Coeurs” i Frankrike, en “RYA Recognised Junior” klasse…. Slik fortsetter listene bare videre. Rs Feva setter standarden innen jolleklasser.

Fevaen er like populær i seilforeningene som den er på regattaer, og er fantastisk til og lære ungdom seiling på høyt nivå. Så – om målet ditt er regatta seiling, trening, eller og lære seg og seile finnes det ingen over og ingen på siden.

Melges 24

Melges 24 er en one-design klasse seilbåt som er stort sett benyttet til regattaseiling.

Båten er 24 fot (7.3 m) lang og 2.49 m bred. Brøkdelsriggen holder et seilareal på hele 93 m² (Storseil, forseil og spinnaker). Dette er en lett glassfiberbåt. For å holde vekten nede er masten, roret, baugspydet og kjølfinnen av karbonfiber. Skroget er flatbunnet for å gi båten gode egenskaper for planing. Kjølen er opptrekkbar og har en blybulb på 286 kg.

Båten seiles normalt med et mannskap på 4-5 personer

Bruk av båtene

For å bruke båtene trenger vi en "Seilerpool" – som ønsker å bruke båtene. Erfarings- og ambisjonsnivået spiller ingen rolle. Her vil du få muligheten til opplæring underveis, og vi vil sikre at det er erfarne seilere tilstede for rettledning og tilsyn om nødvendig.

Båtene kan brukes for en tur på fjorden med venner, eller å ta del i litt mere konkurransepreget aktivitet. Erfaringsmessig ser vi at mange seilere fascineres av litt kappseiling, og blir bitt av basillen og blir ivrige regattaseilere.

Båtene er forbeholdt trening enkelte dager, men vil være tilgjengelig for utlån for medlemmene de øvrige dagene. Vår målsetting er naturlig nok å tilby organisert trening og regatta, men vi vil ikke legge dette som begrensning på øvrig bruk av båtene.


Ta kontakt dersom du har spørsmål:

RS-Feva: Magne Kjerkreit (mob 920 39 981)

Melges 24: Stian Hansen (mob: 995 34 669) Lars Kåre Valla (mob: 948 39 730)


Heftig seiling med RS FevaMelges 24Nytt spenstig tilbud for sporty seiling!

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 2. Apr 2017

Bra jobb av poleringsteamet ga båten en skikkelig oppfrisking

Årsmøtet i seilforeningen vedtok i 2015 å iverksette arbeid med anskaffelse av ”ungdomsbåt” for rekruttering av ungdom i alderen fra 16 år.

Nå har vi anskaffet båt, og ser frem til å kunne utvide tilbudet for de ivrigste seilerne.

Det er et begrenset tilbud mht. seiling for ungdom etter at de vokser ut av jollemiljøet. Et alternativ er selvsagt å engasjere seg som mannskap, men dette fenger kanskje ikke i samme grad som å føre egen båt.

Norges seilforbund startet i 2016 "Seilsportsliga" – en landsdekkende liga for alle seilforeninger. Vår forening var så heldige å ble trukket ut til en "restplass" i 2. divisjon i 2016. Dessverre havnet vi blant de lagene som må ut i kvalifisering for deltakelse i 2017, men det ga mersmak for store og små seilere!

Anskaffelse av J70 som benyttes i ligaen, er p.t utenfor vår økonomiske rekkevidde, men vi har valgt å anskaffe en lignende båttype.

Spente seilere ser frem til spennende seiling med sportsbåt

Båten på plass på Stjørdal


Vi har anskaffet en brukt Melges 24. Båten er en 1997-modell, som er rimelig godt vedlikeholdt og utstyrt.

Båten vil bli brukt til rekrutteringsfremmende tiltak også for voksne. Det vil derfor ikke være noen øvre aldersgrense for bruk.

Seilforeningen tar kostnader med drift og vedlikehold av båten. Det utarbeides statutter for bruk og vedlikehold. Forutsetningen er at brukerne selv forestår nødvendig vedlikehold av båten.

Vi forutsetter at båten skal delta i et minimum antall klubbseilaser i løpet av sesongen. Dette er den beste måten å lære seg båten å kjenne, da det gir mulighet for trening på båthåndtering i trygge omgivelser med erfarne seilere.

Skader på båt og utstyr, kan fort påføre oss betydelige kostnader. Derfor vil vi legge opp til en ordning med "sertifiserte" brukere slik at vi er trygge på at minimum en ombord har grunnleggende seilerfaring, kjennskap til bruk og håndtering av båten. Vi vil etablere ordninger for inn- og utsjekk av båten slik at vi forhåpentligvis klarer å holde båten i god stand og til glede for foreningens medlemmer i mange år fremover.

Drift og vedlikehold av båten vil bli ivaretatt av MSS medlemmer.

Kostnader til drift etc planlegges dekket gjennom kursavgifter, medlemskontingenter og evt utlån av båten.


Båten ble hentet i Stavanger og kjørt til Stjørdal.
Stephen Olsen valgt til ny leder i MSS

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 29. Mar 2017

Stephen Olsen overtar roret som leder i seilforeningen etter Morten Bjerkholt.

Han ble valgt på årsmøtet i februar.

Årsmøtet ble holt på Stjørdalshallen, og det var godt oppmøte. Det var ikke mange kontroversielle saker til behandling på møtet.

Det avtroppende styret kunne vise til et overskudd for driften i 2017, og foreningen har en sunn økonomi.

Forslaget som skapte debatt, var naturlig nok styrets forslag om å anskaffe en "Foreningsbåt". Det har tidligere vært avsatt midler i budsjettet for anskaffelse til båt, men dette har ikke blitt realisert ennå.

Fjorårets deltakelse i Seilsportsligaen ga imidlertid blod på tann for videre deltakelse, og det er stor interresse for å anskaffe båt som kan nyttes som rekruttering og treningsbåt for deltakelse i fremtidig ligaseiling.

Våre seiljoller

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 29. Mar 2017

RS Feva

Vi har tilgang til 4 RS Feva XL i foreningen. Seiljollene vil bli brukt for gjennomføring av seilkurs for ungdom, og for seiling som et fast tilbud i foreningen.

Vi gjennomfører seilkurs om våren (april/mai), og har etablert tirsdag som fast treningskveld for jolleseilerne. Om du er nysgjerrig på dette, er det bare å ta turen til Stjørdal Båtforening tirsdager kl 18:00. Da klargjøres jollene for bruk og seilingen foregår i tiden kl 18:00 - 20:00.

Målet er å få båtene mye på sjøen i løpet av sesongen.


Om RS Feva

Verdensledende tomannsjolle med mange seilere på alle nivåer. Delta på regattaer både nasjonalt og internasjonalt – Dette er en internasjonal best selger!

Dette har vært verdens bestselgende tomannsjolle i de siste årene,en ISAF internasjonal klasse, vinner av “Dinghy of the year” i USA, “Coup de Coeurs” i Frankrike, en “RYARecognised Junior” klasse…. Slik fortsetter listene bare videre. Rs Feva setter standaren innen jolleklasser.

Det er opprettet felt som bare fortsetter og vokse verden rundt, med trening og klubbregattaer på VM nivå. Fevaen er like populær i seilforeningene som den er på regattaer, og er fantastisk til og lære ungdom seiling på høyt nivå. Så – om målet ditt er regatta seiling, trening, eller og lære seg og seile finnes det ingen over og ingen på siden.

“Lots of usage, great durability, terrific fun, major adrenalin rushes, good friends, brilliant value for money – What more could a family want?”

Bill Tucker – Feva Dad
Regattaseiling

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 29. Mar 2017

Klubbseilaser/onsdagsseilaser

Vi arrangerer ukentlige klubbseilaser onsdager fra primo mai til juli. Det er en kort pause for sommerferien, før vi starter høstserien i august.

Seilasene starter normalt kl 18:30 og vi har målsetting om å være tilbake ved kai til a kl 20:30.

Seilasene arrangeres vekselvis med start i Hommelvik, ved Muruvik (Flatholmen) og ved Stjørdal havn.

Saltøya Rundt

Regattaen "Saltøya Rundt" arrangeres i begynnelsen av juni. Starten går utenfor Stjørdal havn, forbi Skatval og mot historiske Steinvikholm slott før Saltøya ved Langstein rundes. Deretter går turen tilbake mot målgang i Hommelvik/Stjørdal.

Seilasen ble første gang arrangert som en "ren" klubbseilas i 2012.

I 2013 ble seilasen tatt inn som en del av den nystartede "Midt-Norsk Seilcup" som en av 3 tellende seilaser.

Stjørdalsseilasen

"Stjørdalsseilasen" arrangeres i området utenfor Stjørdal havn. Den er lagt nært land slik at folk på land kan følge med.

Denne gjennomføres normalt i første halvdel av august, og er baneseiling på kort bane.
Om Nordenfjeldske seileruke

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 28. Mar 2017

Nordenfjeldske seileruke (NFSU) 2015

arrangeres på Stjørdal i regi av Malvik og Stjørdal seilforening (MSS).

Dette blir den 61. gangen seileruken arrangeres, Arrangementet har sitt utspring tilbake til 1918, da byene i Møre og Romsdal sammen med byene i Trøndelagsfylkene byttet på å arrangere seileruka. Ålesund kom med i det gode selskap i 1932. De var da så ivrige på samarbeid at de tilbød seg å sende en kraftig motorbåt opp kysten for å slepe deltakerne frem og tilbake.

For oss i Malvik/Stjørdal, er det naturlig nok ekstra spennende å stå som arrangør av seileruken med lange tradisjoner.

NFSU arrangeres hvert 2. år, og dekker det Nordenfjeldske seil-Norge fra Stadt og nordover. Det har tidligere vært deltakende båter både fra Bodø og Tromsø seilforening, i tillegg til seilere fra Møre og Trøndelagsfylkene. Vi håper at mange vil finne veien til Stjørdal i juni 2015 for å delta på den Nordenfjeldske seilerfesten hos oss.Bildet er lånt fra Kristiansund seilforening sine nettsider, og er tatt på Nordenfjeldske Seileruke i 1927. Daværende Kronprins Olav deltok, og er nr 4 fra venstre på bildet.


NFSU ledes av et representantskap bestående av ledere for seilforeningene i nedslagsområdet. Lederen for representantskapet er formann/leder for den seilforeningen som skal stå for arrangementet. Representantskapsmøte holdes således normalt i anledning gjennomføring av NFSU.

Seileruken har vært arrangert medio juli i mange år. Det har vært en tendens til avtakende deltakelse, og vi har derfor valgt å flytte NFSU 2015 til uken etter skoleslutt.


Malvik og Stjørdal Seilforening

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 28. Mar 2017

Seilentusiaster fra Malvik Båtforening og Stjørdal Båtforening har i mange år møttes til uformelle regattaer hver onsdag i sommerhalvåret, i området Hommelvikbukta og Stjørdalsfjorden. Høsten 2010 ble det tatt til orde for å stifte ei seilforening. Et interimstyre med deltakere fra begge kommuner ble etablert vinteren 2011, og 13.04.2011 ble det gjennomført stiftelsesmøte i henhold til mal for dette fra Norges Idrettsforbund.

Det ble besluttet at foreningen skulle hete Malvik og Stjørdal Seilforening", forkortelse "MSS" og nettsted "www.mss-seil.no". Morten Bjerkholt ble valgt som foreningens første leder og Kai Stephansen som nestleder. Se meny "Kontakt" for oversikt over andre verv.

Formålet er å drive idrett (seiling) organisert i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Her er linker til formelle dokumenter fra stiftelsesmøtet:
"Stiftelsesprotokoll for Malvik og Stjørdal Seilforening 13.04.2011".
"Lov for Malvik og Stjørdal Seilforening".

14.06.2011 mottok vi brev fra Nord-Trøndelag Idrettskrets med melding om at Malvik og Stjørdal Seilforening nå er tatt opp i Norges Idrettsforbund og Nord-Trøndelag Idrettskrets, og i Norges Seilforbund som særforbund.

Les brevet fra idrettskretsen i sin helhet her.

Seilforeningen er registrert i Brønnøysundsregisteret, og har organisasjonsnummer: 996888258