Image of a woman taking a photo.

En regatta er en konkurranse som involverer seilbåter eller robåter. Disse konkurransene kan variere i størrelse og omfang, fra små lokale arrangementer til store internasjonale mesterskap. Regattaer inkluderer en rekke løp som utfordrer deltakernes ferdigheter innen navigasjon, seiling og taktikk. Deltakerne konkurrerer om å fullføre en bestemt rute på kortest mulig tid, og resultatene avhenger både av mannskapets dyktighet og båtens ytelse. Regattaer er populære både som idrettsbegivenheter og sosiale samlinger, og de tiltrekker seg mange entusiaster og tilskuere.

Gjennom sesongen arrangerer vi uhøytidelige klubbseilaser på fjorden. Det stilles ingen krav til forkunnskaper. Deltakelse på regattaseiling gir god trening i båthåndtering, og mange har erfart at dette er verdifull erfaring å ha med seg for sikker seilas på turseiling.

Dersom du har lyst til å prøve deg som mannskap ombord for å få litt erfaring, er det fullt mulig å møte på brygga onsdager for å slå av en prat med skipper på båtene. De aller fleste har behov for mer mannskap, så her kan det være en fin anledning for å få prøve seg som seiler. Egen redningsvest er en fordel, og de aller fleste skipperne vil nok kreve at du har fottøy som ikke sverter.

Har du en seilbåt og har lyst til å bli med, eller ønsker du å delta på onsdagsseilasen for å se om seiling er noe for deg?


KONTAKT OSS