Treningsseilaser starter onsdag 6. mai

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 4. Mai 2020

Fra Saltøya Rundt 2019

Det er fortsatt restriksjoner gitt av Norges Idrettsforbund og Norges Seilforbund i fm COVID-19.  Dette gjør at styret har valgt å avlyse "vårserien" som offisiell regatta.  Avlysingen er basert på at det vil bli veldig ulike forhold for båtene avhengig av antall mannskap som kan delta i båtene.

Regattakomiteen har lagt ut tre seilingsbøyer på Stjørdalsfjorden. (se kartskisset). 

Kart med oversikt utlagte seilmerker

Vi vil oppfordre båter og mannskap til å bruke disse for å trene og ha det litt moro. Førstkommende onsdag, 6 mai kl 18 vil en del båter dra ut for å seile sammen. 

Vi vil oppfordre at de som har lyst og anledning møter opp for å seile flere sammen, innenfor retningslinjene for Korona (se Koronavettreglene nedenfor).

Hver onsdag framover planlegges uformelle treningsseilaser.  Deltakende båter oppfordres til å organisere start, og registrering av målgang og evt annet opplegg på egen hånd.

Det er utarbeidet Terminliste med ansvarsfordeling 2020 Revidert COVID-19.pdf

Seilingsbestemmelser onsdagsregatta MSSF 2020.pdf

Vi har stor forståelse for at det vil være ønselig med noen form for resultatservice. Vi vil bistå med resultatservice for seilasene. Resultater kan rapporteres inn via http://rr.mssf.no/

Minner om at kommunikasjon foregår på VHF kanal 71 (Trondhjems seilforening benytter kanal 72).

Vel møtt til ny sesong på sjøen!


Hilsen Regattakomiteen.

Jon G Vikan/Svein Åkervik


Norges Seilforbunds koronavettregler for seilere

3. april 2020

Med NIFs regler som grunnlag og utgangspunkt har Norges Seilforbund lagd seks regler som vi anmoder alle seilere, seilforeninger og klasseklubber å følge når det skal tilrettelegges for trening og aktivitet – eller om man seiler på egenhånd:

  1. Seiling med enmannsjoller, seilbrett og soloseiling med kjølbåter anses å være innenfor NIFs generelle regler. Søsken eller seilere fra samme husstand kan seile sammen. Ellers ikke.
  2. Alle utøvere må være i stand til alene å klargjøre, sjøsette og ta opp sine båter (ellers overholdes ikke 2-meters regel). Alternativ kan også rigging utføres av en person fra klubben som rigger alle båter med hansker.
  3. Benytter trener felles RIB/sikringsbåt, skal den såpelegges eller desinfiseres på en annen hensiktsmessig måte på alle flater. Vasking skal skje før og etter bruk. Såpe som benyttes skal være nedbrytbar og må ligge på flatene i mer enn 30 sekunder
  4. Brukes klubbeide seiljoller, skal disse behandles på sammen måte som RIB/sikringsbåt.
  5. Gode hygienerutiner i forbindelse med aktiviteten:
    • Viktig å ha god tilgang på antibac og/eller såpe og vann.
    • Reduser kontaktflatene, som for eksempel dørhåndtak og bryggekant til et minimum.
  1. Norges Seilforbund anbefaler i størst mulig grad lokal seiling.

Disse reglene er utarbeidet i samarbeid med ro- og padleforbundet slik at vi alle som ferdes til vanns har en felles forståelse. Husk at det aller viktigste er å ha god håndhygiene, hoste i albuen, holde to meters avstand og ikke være i grupper større enn fem personer.

Vi håper alles forsiktighet vil bidra til at vi får tatt knekken på koronavirsuet slik at vi atter kan seile slik vi er vant med og ønsker.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.