Om Nordenfjeldske seileruke

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 28. Mar 2017

Nordenfjeldske seileruke (NFSU) 2015

arrangeres på Stjørdal i regi av Malvik og Stjørdal seilforening (MSS).

Dette blir den 61. gangen seileruken arrangeres, Arrangementet har sitt utspring tilbake til 1918, da byene i Møre og Romsdal sammen med byene i Trøndelagsfylkene byttet på å arrangere seileruka. Ålesund kom med i det gode selskap i 1932. De var da så ivrige på samarbeid at de tilbød seg å sende en kraftig motorbåt opp kysten for å slepe deltakerne frem og tilbake.

For oss i Malvik/Stjørdal, er det naturlig nok ekstra spennende å stå som arrangør av seileruken med lange tradisjoner.

NFSU arrangeres hvert 2. år, og dekker det Nordenfjeldske seil-Norge fra Stadt og nordover. Det har tidligere vært deltakende båter både fra Bodø og Tromsø seilforening, i tillegg til seilere fra Møre og Trøndelagsfylkene. Vi håper at mange vil finne veien til Stjørdal i juni 2015 for å delta på den Nordenfjeldske seilerfesten hos oss.Bildet er lånt fra Kristiansund seilforening sine nettsider, og er tatt på Nordenfjeldske Seileruke i 1927. Daværende Kronprins Olav deltok, og er nr 4 fra venstre på bildet.


NFSU ledes av et representantskap bestående av ledere for seilforeningene i nedslagsområdet. Lederen for representantskapet er formann/leder for den seilforeningen som skal stå for arrangementet. Representantskapsmøte holdes således normalt i anledning gjennomføring av NFSU.

Seileruken har vært arrangert medio juli i mange år. Det har vært en tendens til avtakende deltakelse, og vi har derfor valgt å flytte NFSU 2015 til uken etter skoleslutt.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.