Pinsetur Malvik og Stjørdal Seilforening 2021

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 2. Jun 2021

Skrevet av Kjetil Skåtterød.


Et bilde som inneholder vann, utendørs, båt, himmel

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder innendørs, tak, tre, møbler

Automatisk generert beskrivelse

Vi var 5 båter som dro på pinsetur. Gruppen var samstemte i at hvis værforholdene tillot, skulle seil benyttes i størst mulig grad. Derfor var ikke etappene for lange pr. dag. Første stopp fredag var Grilstad Marina, og middag på Flipper restaurant. Etter at 4 båter var godt i gang mot Grilstad, tikket denne melding inn fra skipper på Runa:

Hugo sendt 21. mai kl. 16:01

Elin vatne blomster no å æ sitt tålmodig å vente 🤩😍

 

På lørdag var planen å ha en (u)formell regatta fra ukjent startlinje mot ukjent mållinje på tur til neste stopp, som var Sandbakken Marina på Stadsbygd. Alle fikk luftet/tørket seil i ca 1 time utenfor Ladehalvøya, uten at framdrift skremte noen. Fint med litt hjelp av motor også noen ganger. Som vinnere av «regatta» ble Kanaloa, da denne hadde tilbakelagt lengst distanse med kun seil denne dag. 

Etter ankomst ble vi med en svært kunnskapsrik og engasjert guide, vist rundt på museet Kystens Arv www.kystensarv.no  Dette var svært spennende, og anbefales også andre å oppleve.

På kvelden var vi samlet til sosialt samvær i klubbhuset til lokal båtforening.  Samtidig med mer eller mindre sannferdige historier ble delt, viste fjernsynet en musikkonkurranse fra Rotterdam. Blant noen av seilerne (1) ble tomlene holdt for Moldova, men de nådde ikke helt opp denne gang dessverre.

 

Dagen etter var planen å seile videre til Sjursvik/Hasselvika, med grilling/kurvfest på kvelden. Men på søndag var vindretning, og styrke slik at vi besluttet å bli liggende ved Sandbakken. Ikke verdt å risikere noe, hverken utstyr eller stolthet. Dagen ble benyttet blant annet til å bli bedre kjent med bygda vi besøkte. Å jo da, grilling/kurvfest ble gjennomført på kvelden.

 

På hjemreisedagen var vær perfekt for seiling. Noen av oss stoppet for lunch på Skansen, mens andre «kjappet» seg rett til hjemmehavn.

 

Vi ønsker å takke mannskap på Felix og Runa, ( Anne Lise, Idar, Elin og Hugo) for perfekt arrangement.


På bilde under ser vi en glad skipper på Runa, etter at blomster er vannet på fredag ettermiddag.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.