Klar for ny regattasesong

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 15. Apr 2023

Det var bra oppmøte og gode diskusjoner på temamøtet onsdag 12. april.

Gjennomgang av årets seilingsbestemmelser

Det var en felles gjennomgang av seilingsbestemmelsene for årets onsdagsseilaser. Ingen vesentlige endringer, men enkelte justeringer i forhold til fjoråret.

I 2023 vil alle båtene seile i samme klasse, og båter uten gyldig "rating", vil få tildelt omregnet handicap basert på LYS-tall for standard båt. Det oppfordres til å ha gyldig rating på båten, da dette gir et mer presist handicap for båten, men for nye deltakere, mener vi dette er et greit tiltak.

Målet er å få flest mulig med på seilasene, og å ufarliggjøre regattaseiling for nye seilere.

Seilingsbestemmelser onsdagsregatta MSSF 2023.pdf

Faste merker

Regattakomiteen presenterte plan for utlegg av faste merker. Planen er å få ut noen flere faste merker enn tidligere slik at det blir flere valgmuligheter og tilpasning av bane ut fra gjeldende vindforhold for å få like forhold under seilasene. Endelig oversikt vil bli publisert når merkene er på vannet.

Plan for plassering av faste merker

 

Gode råd for kappseiling

Årets terminliste ble gjennomgått,  før Torbjørn Berglund avsluttet med en oppfrisking av de viktigste kappseilingsreglene. I tillegg delte han råd og tips for å unngå å havne i trøbbel - noe som ofte vil være uheldig og i de aller fleste tilfeller, fører til dårligere plassering.

Torbjørn Berglund delte egne erfaringer, og kom med gode fråd foran åres sesong på regattabanen.

 Terminliste ansvarsfordeling 2023.pdf
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.