Avkortet seilas på Saltøya rundt 2019

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 30. Jun 2019

23 båter stilte til start på Saltøya rundt 2019.

Det var gledelig god deltakelse på årets utgave av Saltøya rundt. Spesielt setter vi pris på tilreisende deltakere, som setter en ekstra spiss på arrangementet.

Værmeldingen ga ikke store forhåpninger om mye vind under seilasen, og det viste seg å slå til...

Vind hadde vi imidlertid i overkant mye av dagene før arangementet. Torsdag blåste hele partyteltet som var klargjort, overende. Teltet ble skadet og ikke brukbart for helgas arrangement. Vi klarte imidlertid å skrape sammen en løsning for plan B - mindre telt - dvs tak over hodet.... Værgudene spilte på lag med oss lørdag kveld, så løsningen holdt helt i mål..

Morten Bjerkholt var Regattasjef og styrte det hele med stø hånd fra skippermøte til premieutdelingen.


Per Hellvang og Brit Bakken stilte i regattakomiteen.


Det ble seilt i tre ulike klasser, og alle klassene fikk et lite vindpust ut fra start. Deretter ble det flere perioder med vindstille og krevende seiling for mange.

Det ble tidlig klart at det ville bli avkorting, og det ble ikke seilt rundt Saltøya i år grunnet lite vind. Det ble imidlertid en trekk mot nord på ettermiddagen, og 12 av 23 båter kom i mål ved Steinvikholmen slott innen fristen kl 17:00.


Foto: M Bjerkholt/A Leren

Klassevinnere

Marguerita med skipper Alf Pedersen ble vinner av turklassen, mens Effie Marconi med skipper Svein Aasan vant NOR Rating klasse D.

Leda 3 med skipper Atle Hannisdal vant NOR Rating klasse C,, og ble raskeste båt "Overal". Dermed sikret de seg nytt napp i vandrepokalen.


Det var god stemning på sjøen under seilasen på tross av vanskelige vindforhold.  Stemningen holdt seg godt på land under premieutdelingen på kvelden.


Takk til alle som deltok og bidro til et flott gjennomført arrangement.

Endelige resultater finner du på regattaens egne sider:
https://www.sailracesystem.no/regatta…


Vi ønsker alle tilbake til ny dyst i 2020.
PS: Merk datoen: 13/6 2020....


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.