"Storholmen rundt" - fin erstatning for Saltøya rundt

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 15. Jun 2020

Flotte forhold på lørdagens seilas. Malvik og Stjørdal Seilforening har tidligere arrangert Saltøya rundt. I forbindelse med COVID-19 ønsket vi å få i stand en treningsregatta i tråd med smittevernreglene. Dette gjorde at det var maksimalt 3 personer ombord,og at 1-meters regelen kunne holdes. For båter med mannskap fra samme husstand, var det tillatt med flere ombord.


For å få størst mulig deltakelse, ble det seilt i en turklasse, og båtene ble gitt handicap basert på båttype. Båter som har hatt godkjent rating, benyttet denne til handicap.

Det stilte 13 båter til start ved moloen på Stjørdal kl 10:00 på lørdag formiddag.

Det var fin bør på store deler av løpet. Banen gikk fra moloen før kursen ble lagt rnot Skatvalslandet rundt Fiskvik og Fløan. Første rundingsmerke var i Håmmårsbukta, og turen gikk videre rundt "Storholmen" som ligger midt i fjorden ut for Steinvikholmen.

Etter runding av Storholmen gikk turen tilbake mot målgang ved Stjørdal havn.  Det ble utfordrende vindforhold på turen tilbake, og noen ble straffet av vindstille farvann ved Velvang. 

Etter seilasen var det sosial samling med grilling og gjennomgang av treningstidene ved Stjørdal båtforening.

Det deltok 9 båter fra Stjørdal. I tillegg var det 2 båter fra Trondheim,samt en båt fra Levanger som stilte til start.

Regattakomiteen med Jon Gisle Vikan i spissen, hadde fått i stand en god bane og et godt opplegg for deltakerne. Fabelaktig sommervær med god bør under store deler av seilasen, gjorde at de raskeste båtene seilte hele runden på under 4 timer. Maksimaltid for seilasen var kl 17:00.

Banen kan bli et fremtidig valg fremfor runding av Saltøya for fremtidige seilaser. Lørdagens bane, ga gode forhold og man unngår turbulens og krevende forhold med mulig vindstille bak Saltøya.

Treningstider fra seilasen.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.