Feva Cup 2019 på Stjørdal - ventetiden ble ikke forgjeves

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 31. Aug 2019

Lite vind i første race på Feva Cup - men det skulle ordne seg etterhvert...5 Lag stilte til start i Feva Cup ble arrangert på Stjørdal lørdag 31. august. 

Cupen ble arrangert etter samme lest som Seilsportsligaen med korte race, 3-minutters startprosedyre og dømming på vannet.

Seilerne var klare til start til kl 12:00 ved moloen på Stjørdal havn. Det var lite vind, og første race ble annullert da seilerne overskred maksimaltiden på 25 minutter.

Deretter døde vinden helt ut, og banemannskapene hadde mange runder med flytting av bane etter "los" på vind - men den uteble.

Pause med pølser & brus

Arrangøren valgte klokelig nok å ta en pause på sjøen og samling i startbåten for servering av pølser og brus. Noen benyttet ventetiden til bading, mens andre frisket opp kunnskapene med å rette opp båt som var lagt med kjølen i været.

Litt utpå ettermiddagen ble det antydning til bevegelse i nakkehårene på banemannskapene, og ny bane ble lagt. Vinden kom omsider, og det ble seilt tre race i til tider frisk vind.

Seier til TSF-seilerne

Simon Parelius Hovik og Konrad Fossan Dahlø fra Trondhjems seilforening dro i land seieren, med samme poengsum som Mix-laget fra MSSF med Marthe Osen og Emil Wiig Pedersen. TSF-seilerne hadde bedre plasserring i siste race, og kunne dermed dra hjem som vinnere av cupen.

Fra TSF stilte forøvrig følgende lag:

  • Maximilian Wee Ervik og Fredrik Øverlie Selvig
  • Hans Kristian Høiskar og Paul Høiskar

Fra MSSF stilte i tillegg Odin Møller Hansen og Petter Nøst .


Tilbakemeldinger fra foreldre og seilere var tydelig på at det er ønskelig at vi gjentar cupen neste år - og vi stiller mer enn gjerne opp. 

Velkommen tilbake i 2020.

Rigging av båtene ved Stjørdal båtforening sitt anlegg

Bunnmerket ble lagt helt inne ved moloen, og publikum kunne følge seilerne på nært hold.

Friske forhold og spennende situasjoner ved bunnmerket

Fornøyde Fevaseilere etter Feva Cup på Stjørdal


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.