Mye vind og action på

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 7. Jun 2018

DNB sitt lag med Lise Kjerkreit, Dag-Roar Husby og Emil W Pedersen i aksjon på "Knerten" med skipper Magnus Åhl fra Seilforeningen

Onsdag 7. juni gikk startskuddet for "Stjørdalsfjorden Seilcup 2018".

Seilforeningen hadde invitert lokale bedrifter til spennende seiling med sportsbåter etter samme lest som Norsk Seilsportsliga.

Det ble stilt 3 Melges 24 til rådighet med en erfaren skipper fra seilforeningen.

Ny erfaring og bratt læringskurve

Mange av seilerne hadde aldri opplevd seiling med denne båttypen før, og var naturlig nok spent før de mønstret på ved Stjørdal båtforening onsdag ettermiddag. 

Etter en kort introduksjon og sikkerhetsbrief, ble båtene rigget og stakk til sjøs for en kort treningsøkt for å bli kjent med båten.

Tøffe og tette race

Det var mye vind (6 -8 m/s) så det ble lagt kort bane på innsiden av moloen ved Stjørdal havn for å unngå grov sjø under seilasene..

3-minutters startprosedyre ble benyttet og det ble tilsammen gjennomført 6 Race. Alle lagene seilte 2 race i hver båt. Dette var for å utligne evt ulik kompetanse og kvalitet på både båter og skipper. 

Båtene ble trygt håndtert av våre skippere; Stian Hansen, Magnus Åhl og Lars Kåre Valla.

Hvert Race besto av tre runder på den korte banen, og ga deltakerne mange tette situasjoner og spennende seiling. Hvert Race varte i 10 - 12 minutter-

Det stilte lag fra bedriftene i Wessels Veg, "Wessels Vei Sailing Team", Den Norske Bank og SpareBank1 Midt-Norge.

Prestisjeoppgjør mellom lokale banker

DNB Bank stakk av med seieren etter overbevisende seiling. Resultatlisten viste 4 førsteplasser og 2 andreplasser - tilsammen 8 poeng.

Sparebank1 SMN fulgte som en god nummer 2 med følgende plassiffer: 2, 1, 2, 2, 2, 3 - tilsammen 12 poeng.

Wessels Veg Sailing Team endte på 3. plass (3, 3, 3, 3, 3, 1 - tilsammen 16 poeng). Det skal nevnes at de hadde en ekstra seiler ombord, men det lot ikke til å forringe opplevelsen.

Etter avsluttet seiling var det samling med bevertning og premieutdeling. Mange blide fjes og gode diskusjoner og deling av spennende erfaringer fra seiling med Melges 24.

Frister til gjentakelse

Det var første gang dette konseptet ble prøvd, og vi håper å kunne gjenta dette arrangementet ved en senere anledning.

Nedenfor er noen glimt fra seilasene.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.