Sesongstart for jolleseilerne!

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 13. Apr 2017

Etter velfortjent vinterdvale, settes jollene på sjøen tirsdag 18. april. Vi håper å se mange av våre unge seilere etter en lang vinter.

Planen er å få sjøsatt til ca kl 18:00, så møt opp i god tid for rigging og sjekk av båtene før seiling (ca kl 17:30).

Lyst til å prøve?

Dersom du har lyst til å prøve, men ikke har deltatt på kurs, er ikke dette noe problem. Vi har flere erfarne jolleseilere, som vil bistå med opplæring på tirsdagene. Det er viktig at du blir med på rigging av båten, slik at du gjør deg kjent med viktige knuter, og generelt om båten. Vi vil ta oss tid til gjennomgang av elementær seilteori slik at du får mest mulig utbytte av tiden på vannet. Du vil få anledning til å bli med på sjøen sammen med en av de erfarne seilerne.

Vi har tilgang på noen få tørrdrakter og flytevester for utlån til prøveturer, så du trenger ikke å ha eget utstyr for å bli med på prøveseiling.

Ta kontakt med Magne på tlf 920 39 981 for avtale om lån av drakt slik at dette er ordnet før vi rigger båtene, og slik at vi er sikker på å ha drakt til alle.

Husk at sjøtemperaturen ligger på 5 - 7 grader på våren, så det er viktig å ha god bekledning. Hansker, lue og tørre klær for evt skift etter seilturen er obligatorisk.

Foreldre og foresatte må gjerne delta, både med rigging av båter og på sjøen i sikringsbåten.

Vi krever ikke medlemsskap i foreningen for å bli med på en prøvetur, men ser helst at du melder deg inn dersom du ønsker å delta videre.

Medlemskontingent for junior er kun kr 200,- pr sesong!!

Tips om rigging av båt

Youtube inneholder mange instruksjonsvideoer som gir god forklaring på rigging av båten. Her kan det være noen gode tips.

Rigging av båten:


Noen tilpasninger

De fleste har nok opplevd litt kluss fra tid til annen med nedhal av gennakeren. Vi har innhentet noen tips om tilpasning av skjøter og fall, så vi satser på å få utbedret dette på båtene på tirsdag.

Se illustrasjon nedenfor

Et strikk under fallet, gjør at det ikke låser seg i cleat'en ved raskt nedhal.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.