Har du lyst til å seile, men mangler båt?

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 6. Apr 2017

Fire RS Feva og en Melges 24 til din disposisjon!


– Eller har du lyst til å bli med som mannskap? Seilforeningen har fire RS Feva XL og en Melges 24 til din disposisjon!

Båtene vil stå klare til bruk etter påske – og kan benyttes gjennom hele sesongen.

Jollene står parkert ved slipen, mens vår Melges 24 ligger fortøyd ved en av bryggene, så det er bare å heise seil og komme seg på fjorden. Kan det bli enklere?

RS Feva XL


RS Feva XL er en 2-manns seiljolle på 12 fot som er ideell for seilere fra ca 10 år og oppover. Båten er utstyrt med storseil, forseil og spinnaker, et samlet seilareal på 15,6 kvm!

Dette har vært verdens bestselgende tomannsjolle i de siste årene,en ISAF internasjonal klasse, vinner av “Dinghy of the year” i USA, “Coup de Coeurs” i Frankrike, en “RYA Recognised Junior” klasse…. Slik fortsetter listene bare videre. Rs Feva setter standarden innen jolleklasser.

Fevaen er like populær i seilforeningene som den er på regattaer, og er fantastisk til og lære ungdom seiling på høyt nivå. Så – om målet ditt er regatta seiling, trening, eller og lære seg og seile finnes det ingen over og ingen på siden.

Melges 24

Melges 24 er en one-design klasse seilbåt som er stort sett benyttet til regattaseiling.

Båten er 24 fot (7.3 m) lang og 2.49 m bred. Brøkdelsriggen holder et seilareal på hele 93 m² (Storseil, forseil og spinnaker). Dette er en lett glassfiberbåt. For å holde vekten nede er masten, roret, baugspydet og kjølfinnen av karbonfiber. Skroget er flatbunnet for å gi båten gode egenskaper for planing. Kjølen er opptrekkbar og har en blybulb på 286 kg.

Båten seiles normalt med et mannskap på 4-5 personer

Bruk av båtene

For å bruke båtene trenger vi en "Seilerpool" – som ønsker å bruke båtene. Erfarings- og ambisjonsnivået spiller ingen rolle. Her vil du få muligheten til opplæring underveis, og vi vil sikre at det er erfarne seilere tilstede for rettledning og tilsyn om nødvendig.

Båtene kan brukes for en tur på fjorden med venner, eller å ta del i litt mere konkurransepreget aktivitet. Erfaringsmessig ser vi at mange seilere fascineres av litt kappseiling, og blir bitt av basillen og blir ivrige regattaseilere.

Båtene er forbeholdt trening enkelte dager, men vil være tilgjengelig for utlån for medlemmene de øvrige dagene. Vår målsetting er naturlig nok å tilby organisert trening og regatta, men vi vil ikke legge dette som begrensning på øvrig bruk av båtene.


Ta kontakt dersom du har spørsmål:

RS-Feva: Magne Kjerkreit (mob 920 39 981)

Melges 24: Stian Hansen (mob: 995 34 669) Lars Kåre Valla (mob: 948 39 730)


Heftig seiling med RS FevaMelges 24

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.