Nytt spenstig tilbud for sporty seiling!

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 2. Apr 2017

Bra jobb av poleringsteamet ga båten en skikkelig oppfrisking

Årsmøtet i seilforeningen vedtok i 2015 å iverksette arbeid med anskaffelse av ”ungdomsbåt” for rekruttering av ungdom i alderen fra 16 år.

Nå har vi anskaffet båt, og ser frem til å kunne utvide tilbudet for de ivrigste seilerne.

Det er et begrenset tilbud mht. seiling for ungdom etter at de vokser ut av jollemiljøet. Et alternativ er selvsagt å engasjere seg som mannskap, men dette fenger kanskje ikke i samme grad som å føre egen båt.

Norges seilforbund startet i 2016 "Seilsportsliga" – en landsdekkende liga for alle seilforeninger. Vår forening var så heldige å ble trukket ut til en "restplass" i 2. divisjon i 2016. Dessverre havnet vi blant de lagene som må ut i kvalifisering for deltakelse i 2017, men det ga mersmak for store og små seilere!

Anskaffelse av J70 som benyttes i ligaen, er p.t utenfor vår økonomiske rekkevidde, men vi har valgt å anskaffe en lignende båttype.

Spente seilere ser frem til spennende seiling med sportsbåt

Båten på plass på Stjørdal


Vi har anskaffet en brukt Melges 24. Båten er en 1997-modell, som er rimelig godt vedlikeholdt og utstyrt.

Båten vil bli brukt til rekrutteringsfremmende tiltak også for voksne. Det vil derfor ikke være noen øvre aldersgrense for bruk.

Seilforeningen tar kostnader med drift og vedlikehold av båten. Det utarbeides statutter for bruk og vedlikehold. Forutsetningen er at brukerne selv forestår nødvendig vedlikehold av båten.

Vi forutsetter at båten skal delta i et minimum antall klubbseilaser i løpet av sesongen. Dette er den beste måten å lære seg båten å kjenne, da det gir mulighet for trening på båthåndtering i trygge omgivelser med erfarne seilere.

Skader på båt og utstyr, kan fort påføre oss betydelige kostnader. Derfor vil vi legge opp til en ordning med "sertifiserte" brukere slik at vi er trygge på at minimum en ombord har grunnleggende seilerfaring, kjennskap til bruk og håndtering av båten. Vi vil etablere ordninger for inn- og utsjekk av båten slik at vi forhåpentligvis klarer å holde båten i god stand og til glede for foreningens medlemmer i mange år fremover.

Drift og vedlikehold av båten vil bli ivaretatt av MSS medlemmer.

Kostnader til drift etc planlegges dekket gjennom kursavgifter, medlemskontingenter og evt utlån av båten.


Båten ble hentet i Stavanger og kjørt til Stjørdal.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.