Feva Cup 2019 på Stjørdal - ventetiden ble ikke forgjeves

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 31. Aug 2019

Lite vind i første race på Feva Cup - men det skulle ordne seg etterhvert...5 Lag stilte til start i Feva Cup ble arrangert på Stjørdal lørdag 31. august. 

Cupen ble arrangert etter samme lest som Seilsportsligaen med korte race, 3-minutters startprosedyre og dømming på vannet.

Seilerne var klare til start til kl 12:00 ved moloen på Stjørdal havn. Det var lite vind, og første race ble annullert da seilerne overskred maksimaltiden på 25 minutter.

Deretter døde vinden helt ut, og banemannskapene hadde mange runder med flytting av bane etter "los" på vind - men den uteble.

Pause med pølser & brus

Arrangøren valgte klokelig nok å ta en pause på sjøen og samling i startbåten for servering av pølser og brus. Noen benyttet ventetiden til bading, mens andre frisket opp kunnskapene med å rette opp båt som var lagt med kjølen i været.

Litt utpå ettermiddagen ble det antydning til bevegelse i nakkehårene på banemannskapene, og ny bane ble lagt. Vinden kom omsider, og det ble seilt tre race i til tider frisk vind.

Seier til TSF-seilerne

Simon Parelius Hovik og Konrad Fossan Dahlø fra Trondhjems seilforening dro i land seieren, med samme poengsum som Mix-laget fra MSSF med Marthe Osen og Emil Wiig Pedersen. TSF-seilerne hadde bedre plasserring i siste race, og kunne dermed dra hjem som vinnere av cupen.

Fra TSF stilte forøvrig følgende lag:

  • Maximilian Wee Ervik og Fredrik Øverlie Selvig
  • Hans Kristian Høiskar og Paul Høiskar

Fra MSSF stilte i tillegg Odin Møller Hansen og Petter Nøst .


Tilbakemeldinger fra foreldre og seilere var tydelig på at det er ønskelig at vi gjentar cupen neste år - og vi stiller mer enn gjerne opp. 

Velkommen tilbake i 2020.

Rigging av båtene ved Stjørdal båtforening sitt anlegg

Bunnmerket ble lagt helt inne ved moloen, og publikum kunne følge seilerne på nært hold.

Friske forhold og spennende situasjoner ved bunnmerket

Fornøyde Fevaseilere etter Feva Cup på Stjørdal



Høstserien er godt i gang

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 31. Aug 2019

Høstserien for onsdagseilasene startet 14. august.


Så langt har det vært god deltakelse, og det er spesielt moro å se at det dukker opp stadig nye båter som vil prøve seg i uformell kappseiling.

Seilasene er lagt ut som egne arrangement på Facebook. Der vil det bli gitt ytterligere informasjon om bane m.v. før seilasen. Det er ønskelig at de som planlegger å delta, legger inn informasjon om dette på arrangementet på Facebook.


Vi minner om registrering av resultater via nett.

Daniel har utarbeidet en egen side for enkel registrering, og den enkelte registrerer selv dersom det ikke er egen startbåt for regattakomite som ordner med tidtaking.

Resultatene for høstserien kan du følge her.



Nytt aktivitetstilbud i MSSF

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 25. Aug 2019

Storvika på Stjørdal er et av de beste områdene i Trøndelag for brettseiling

Brettseiling - en selvskreven aktivitet i Seilforeningen

Brettseilerne i vårt nærområde har lenge benyttet Storvika som en av sine yndlingsplasser for sin aktivtet.

Det er derfor veldig hyggelig at de velger å organisere seg i seilforeningen, og vi ser frem til et spennende samarbeid for utvikling av ny seilrelatert aktivitet i foreningen.

Brettseiling er en av aktivitetene som naturlig hører hjem i en seilforening, og vil være et spennende bidrag for varierte aktiviteter innen seiling i Malvik/Stjørdal og i Trøndelag forøvrig.

Seilforeningen ble kontaktet tidligere i år i forbindelse med at det foreligger planer om å stenge Storvika for trafikk. Nærmere samtaler avdekte raskt at det ville være naturlig å invitere brettseilerne som medlemmer i foreningen, og at vi ser gode muligheter for å bidra til økning av interresse for seilsport generelt.

Brettseiling vil være et fint tilskudd til vårt aktivitetstilbud i foreningen. Seilforeningen har opparbeidet en god del kompetanse, og har materiell og utstyr som utvilsomt kan brukes for å "gjøre hverandre gode" på samme måte som jolleseilerne.

Vi er kjent med at flere av våre medlemmer har tidligere erfaring fra brettseiling, og kanskje er det noen som ser et snitt til å friske opp gamle kunster på fjorden. I tillegg vil brettseilerne få fin anledning til å prøve ut vårt tilbud både for jolleseiling, sportsbåt og som mannskap på kjølbåter.

Runar Børstad er primus motor blant brettseilerne på Stjørdal, og vi ser frem til å utveksle videre tanker og ideer for å styrke seilermiljøet i Malvik Stjørdal.

Velkommen ombord!

Ivrige brettseilere forbereder seiling i Storvika - en perle for brettseiling i Trøndelag!  (Foto: Runar Børstad)





Bli med på "FevaCup 2019"

Postet av Malvik og Stjørdal Seilforening den 10. Aug 2019

Malvik og Stjørdal seilforening inviterer til FevaCup 2019.


Cupen arrangeres på Stjørdal lørdag 31. august med base på Stjørdal båtforening sitt anlegg i Havnegata på Stjørdal.

Baneområde

Seilasene blir gjennomført ved moloen på Stjørdal havn.

Vi planlegger korte baneseilaser og håper på å få gjennomført mange race i løpet av dagen.

Seilingsbestemmelser

Seilingsbestemmelser vil bli kunngjort senere.

Båttyper/klasseinndeling

Det seiles RS feva. Det kan bli inndeling i ulike klasser avhengig av alder og erfaringsnivå på seilerne. Eventuell klasseinndeling vil bli kunngjort senere.


Regattaen er underlagt kappseilingsreglene og vi planleger dømming på vannet i henhold til Addendum Q.

Foreløpig tidsplan:

  • Kl 10:00 - 11:00 Registrering
  • 11:00 Skippermøte
  • Kl 11:30 Første varselsignal tidligst kl 11:30
  • Kl 11:30 -16:00 Kappseiling 
  • Kl 16:00 Avslutning/premieutdeling ( ca tid)

Ingen varselsignal vil bli gitt etter kl 16:00.

PREMIER

MSSF's Seilforenings 1/3 premiering for hver klasse. 

SIKKERHET

Foreninger med seilere som deltar med flere enn to båter, forventes å stille følgebåt(er) med mannskap og mobiltelefon til disposisjon. Ta kontakt dersom dette byr på problemer. 

Følgebåter skal registreres i sekretariatet før utløp av registreringstiden og vil bli pålagt oppgaver av regattaledelsen. Det vil bli eget sikkerhetsopplegg avhengig av antall deltagere.

PÅMELDING/STARTKONTINGENT

Påmelding snarest og senest 30. august kl 23:59. 

Startkontingenten er Kr. 250.- pr båt. Kontingenten betales ved påmelding, evnt senest ved registrering. Vennligst benytt bankkonto: 4202.34.33979, Malvik og Stjørdal seilforening.

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER.

KONTAKTPERSONER:

  • Arrangementssjef Magne Kjerkreit, mob 920 39 981
  • Sekretær Arve Leren, mob 90502721

 

HVORDAN KOMME TIL STJØRDAL BÅTFORENING

Kjør E6 til Stjørdal. Avkjøring mot Stjørdal havn ved Havnegata. Avlessing av båter og plassering av hengere etter anvist plass.

Velkommen til FevaCup på Stjørdal!!